Meterkasten

Van oudsher uit was de meterkast de kast waar de meters zijn geplaatst die alle binnenkomende energie meet qua verbruik. Steeds meer komt er andere apparatuur in de meterkasten te zitten, denk hierbij aan aansluitingen voor antenne, routers, modems, beveiliging centrales, etc., etc. Maar ook de besturing van verlichting en aansluitpunten wordt vaak vanuit de meterkast gerealiseerd.
De meterkast wordt hierdoor steeds vaker de motor van de installatie en is daarom ook erg belangrijk.

Door nieuwe soorten van internet en andersoortige netwerken hebben we regelmatig te maken met wijzigingen in de meterkast. De providers zijn vaak bereid om tegen een laag tarief de nieuwe apparatuur te plaatsen en aan te sluiten. Oude ongebruikte apparatuur blijft dan vaak aangesloten zitten waardoor het geheel een rommelig geheel wordt en energie blijft verbruiken.

Daar bovenop komt ook nog eens dat een meterkast met veel losse snoeren, sloffen en kabels brandgevaar opleveren. Dit brandgevaar is te voorkomen door regelmatige controle en inspectie.

Een andere veel voorkomende situatie is dat de meterkast gebruikt wordt als een echte kast t.b.v. schoonmaakmiddelen en andere spullen. Dit draagt natuurlijk niet bij aan de brandveiligheid maar is ook een gevaar dat indien men voor een calamiteit de spanning uit moet zetten men er niet snel genoeg bij de hoofdschakelaar kan komen.

Graag komen we uw meterkast aanschouwen waarna we u kunnen adviseren om de veiligheid en betrouwbaarheid te verbeteren.