Licht ontwerp

Verlichting bepaalt in hoge mate de sfeer en beleving in en ruimte. Voor een woonkamer gelden andere eisen aan verlichting dan bijvoorbeeld een kantoor, magazijn en/of productieruimte. Tevens is het zo dat de verlichtingswens ook kan wijzigen. Bij het schoonmaken heb je andere verlichting nodig dan bij ontspannen.

Wat vaak vergeten wordt is dat armaturen alleen branden in de avonduren, wij zijn van mening dat armaturen ook overdag de sfeer kunnen bepalen. Het design en ontwerp van het armatuur is daardoor ook van het grootste belang.

Voor het maken van een goed lichtplan is specialistische kennis nodig over armaturen, het effect van licht in de ruimte en kleuren. Een doordacht lichtontwerp houdt rekening met architectuur, interieur en/of exterieur, functie van het licht, normen en regelgeving, gebruikers van de ruimte, duurzaamheid en natuurlijk uw budget. Het gaat duidelijk verder dan het simpelweg ophangen van een paar lampen. Bij nieuwbouw- of verbouwingsprojecten is het dan ook raadzaam om verlichting in een vroeg stadium te plannen.

Een lichtplan met goede armaturen op de juiste plaatsen en met de passende intensiteit hebben een positief effect op de sfeer en zo u wilt, productiviteit.